Εκδηλώσεις

Επισκόπηση

Τύπος
Διοργανωτής
Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ.
Ολοήμερο γεγονός
Tuesday, April 16, 2013
Τοποθεσίες

Στοιχεία συμμετοχής

: Δωρεάν
Υποβολή αίτησης
: :

Τίτλος

Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων, Α.Π.Θ.

Περιγραφή

Στις 16 Απριλίου 2013, ώρα 10:00 - 17:00, το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) τη 14η Έκθεση Γερμανικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη (φιλοξενείται στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης Α.Π.Θ.)

 

Εκπρόσωποι από Γερμανικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία διεθνούς κύρους θα παρέχουν στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης του Α.Π.Θ., από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., ενημέρωση και συμβουλές σε φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και δυνατότητες έρευνας στη Γερμανία.

 

Εκπρόσωπος του TestDaF-lnstitut θα προσφέρει χρήσιμη ενημέρω­ση αναφορικά µε τις προϋποθέσεις γλωσσικής επάρκειας, ενώ συνεργάτες του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης θα ενημερώνουν για τμήματα εκμάθησης της Γερμανικής στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία. Ο σύνδε­σμος γλωσσικών κέντρων της Γερμανίας (FaDaF) θα παρέχει πληροφορίες για τμήματα εκ­μάθησης της Γερμανικής αποκλειστικά στη Γερμανία.

 

Επιπλέον, στα περίπτερα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της DAAD, εκπρόσωποι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου και της DAAD θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά µε σπουδές και έρευνα στη Γερμανία καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, µέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

 

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν και για δυνατότητας καριέρας για πτυχιούχους ΑΕΙ στη Γερμανία. Θα διεξαχθεί σχετική παρουσίαση, για την οποία είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συμμετοχής.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ανέστης Παρχαρίδης, Τμήμα Διασύνδεσης, 2310 995841, 

https://dasta.auth.gr/cmsitem.aspx?sid=2&id=393

Παραλαβή δεδομένων σε εξέλιξη