Ανοικτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Unlocking Memories
Το πρόγραμμα πρόκειται να διοργανωθεί στο Vlotho της Γερμανίας, μεταξύ της 27/8 και της 3/9. Απευθύνεται σε 6 άτομα ηλικίας 18-26 ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 30 νέοι από Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις κουλτούρες της μνήμης στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία και θα ασχοληθούν με θέματα και χώρες που μέχρι τότε ήταν άγνωστες ή οι ίδιοι ήταν ελάχιστα εξοικειωμένοι με αυτές. Θα έρθουν πιο κοντά με τον Β’ Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειες του στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Θα κατανοήσουν πως το παρελθόν και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε μπορούν να επηρεάσουν τις κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις (βλ. πολεμικές αποζημιώσεις) και να προκαλέσουν υποψίες μεταξύ των λαών. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με τη δύναμη των ιδεολογιών (ιδιαίτερα του εθνικισμού, του φασισμού και του εθνικού σοσιαλισμού), ώστε να καταλάβουν τις δομές, το περιεχόμενο και τις στρατηγικές της νέας ακροδεξιάς παράταξης στην Ευρώπη.Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εκδρομές-επισκέψεις σε χώρους μνήμης στη Γερμανία (Detmold, Porta Westfalica, Paderborn και Wewelsburg). Χώρες που συμμετέχουν: Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά. Καλύπτονται: 100% διαμονή και διατροφή καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος και επιστρέφεται το 100% των εισιτηρίων, μέχρι το ύψος των 275 ευρώ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Στους συμμετέχοντες μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθεί το πιστοποιητικό Youthpass που είναι αναγνωρισμένο σε όλη την Ε.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 2121068629, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου euphoria.opportunity@gmail.com, καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα μας, euphoriayouthlab.eu, στο ακόλουθο link.
Παραλαβή δεδομένων σε εξέλιξη